تنورگلی سنتی یا همون تنور های سفالی که تاریخچه طولانی دارند و از گذشته های دور مورد استفاده قرار میگرفته و با وجود گسترش صنعت تنور و تنور های صنعتی پیشرفته اما هنوز هم جایگاه خودشان را حفظ کرده اند و با وجود گذشت این زمان طولانی هنوز نیز با همان فرمول قدیمی خودشان ساخته میشوندو در ادامه قرار هست به صورت کامل در مورد این تنور ها صحبت کنیم
تنور های گلی سنتی با همان فرمول قدیمی یعنی همان خاک رس و کاه و موی بز درست شده اند .
دوست دارید کمی از روند ساخت تنور های گلی برای شما توضیح بدم ؟ خب بدیم چند خطی صحبت کنیم در مورد اینکه این تنور های گلی چطور ساخته میشن و چطور از خاک داخل کوه و بیابان تبدیل میشن به تنور های گلی داخل حیاط خونه ما
مراحل ساخت تنور گلی :
- انتخاب خاک مناسب
- الک کردن خاک
- افزودن کاه به خاک
- افزودن رشته های موی بز به خاک
- درست کردن ساختار تنور
- صیغل دادن داخل و بیرون تنور
- خشک کردن تنور گلی
خب خیلی خلاصه بگم البته سعی میکنم در فرصتی بهتر کامل در مورد تنور های گلی صحبت کنیم -